Harrastukset

Kääpiöpinseri harrastuskoirana

Kääpiöpinseri on aktiivinen ja kestävä pieni, ”suuri” koira ja sen kanssa voi harrastaa monipuolisesti mm. näyttelyitä, tokoa ja agilityä. Vaikka kääpiöpinseri perinteisesti onkin seurakoira, on se aktiivisen luonteensa vuoksi myös erinomainen harrastuskoira. Koiran vilkas luonne ei kuitenkaan tee siitä kaikista helpointa koulutettavaa. Pienestä koostaan huolimatta kääpiöpinseri ei ole mikään sylikoira, vaan on mieluumminkin aktiivinen ja reipas, lähes väsymätön aktiivisen ihmisen toimelias seuralainen ja harrastuskaveri.

Vaikka kääpiöpinseri saattaakin olla ajoittain hieman haasteellinen koulutettava, ovat ne pääsääntöisesti kuitenkin kohtalaisen ahneita, joten kouluttaminen nameilla on usein se helpoin reitti, kunhan palkitseminen tapahtuu oikeaan aikaan. Jos kääpiöpinseri ei saa palkkaa, kun se tekee töitä, se lopettaa nopeasti tekemisen, tai jos koira palkataan väärään aikaan niin koira menettää mielenkiinnon epäselvään ohjaukseen.

Välillä kääpiöpinserit myös kokeilevat tosissaan täytyykö aina totella ja silloin tarvitaan pitkää pinnaa, päättäväisyyttä ja reilusti huumorintajua. Mutta kun tämän kerran tekee koiralle selväksi, niin kääpiöpinseri on erittäin ihana, rehellinen ja uskollinen harrastuskaveri, joka tekee parhaansa ja nauttii yhdessä tekemisestä.