Katriina Tiiran luento: Dominanssi- ja hierarkia koirilla – mitä siitä oikeasti tiedetään?

Verkkoluento: dominanssi ja hierarkia koirilla – mitä siitä oikeasti tiedetään? Järjestetään 7.9.2023 klo 18.00-20.00 TEAMSin välityksellä. Luennosta ei tule tallennetta!

Luento on Suomen Kääpiöpinserit ry:n jäsenille ilmainen, muut 25€.
Ilmoittautumiset jalostus@skpin.com viimeistään 5.9. mennessä.

Luennolla käydään läpi sitä mitä tieteessä tällä hetkellä tiedetään lauman/ryhmän arvojärjestyksestä ja dominanssista yleensä eläimillä sekä erityisesti koirilla. Luennolla käydään läpi mm. susista, villikoirista ja kotikoirista tehtyjä tutkimuksia.

Luennoitsijana on Katri Tiira, FT, biologi ja eläinten käyttäytymistieteen dosentti. Hänellä on yli 20v kokemus eläinten käyttäytymisen tutkijana Helsingin yliopistossa. Viimeiset kymmenen vuotta Katriina on tutkinut koirien käyttäytymistä ja tehnyt useita tieteellisiä julkaisuja mm. koirien pelokkuuteen tai stereotyyppiseen käytökseen vaikuttavista ympäristötekijöistä sekä pelokkuuteen ja ääniarkuuteen vaikuttavista geeneistä. Vuosina 2008-2015 Katriina toimi post doc tutkija prof Hannes Lohen koiragenetiikan tutkimusryhmässä tutkien koirien käyttäytymistä ja käyttäytymisen geenitaustaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *